Selasa, 28 Mei 2013 - 22:34:36 WIB
PAD dan PBB Lutim Di Evaluasi
Diposting oleh : admin
Kategori: Berita Dinas - Dibaca: 48509 kali

MALILI, CAKRAWALA – Dinas Pendapatan, Pengeloaan, Keuangan dan Aset Daerah (DPPKAD) Luwu Timur (Lutim), optimistis mampu mengulang realisasi pencapaian pendapatan asli daerah (PAD) seperti tahun sebelumnya yang mengalami surplus.

Sekadar diketahui, pada Tahun Anggaran (TA) 2012 lalu, PAD Luwu Timur mencapai Rp104 miliar. Sementara untuk Tahun Anggaran (TA) 2013 ini ditergetkan sebesar Rp145 miliar.

Kepala DPPKAD Luwu Timur, Aini Endis Andrika kepada wartawan di ruang kerjanya, Rabu, 20 Februari kemarin mengungkapkan, target PAD tersebut bersumber dari pajak daerah, retribusi daerah, pengelolaan kekayaan daerah, sumbangan pihak ketiga serta lain-lain pendapatan asli daerah yang sah.

Adapun sumber PAD terbesar berasal dari sejumlah pajak, seperti pajak penerangan jalan, pajak mineral bukan logam dan batuan (tambang galian C), pajak hotel, restoran serta pajak rumah makan.

Mantan Kepala Kecamatan Tomoni Timur dan Malili ini merincikan, sumber PAD lainnya berasal dari jasa giro penyertaan modal pemerintah daerah kepada perbankan, sumbangan pihak ketiga dari sektor energi listrik dan scraf.

“Rekapitulasi dan realisasi PAD kami optimalkan dalam bentuk evaluasi terhadap semua unit kerja yang telah ditargetkan setiap semester dan menjelang akhir tahun . Kami juga meminta semua SKPD melengkapi administrasi pencatatan PAD mereka. Pasalnya realisasi pencapaian PAD yang tinggi tanpa dibarengi kelengkapan dan pencatatan administrasi nantinya akan menjadi temuan,” kuncinya. (kr3/ftr)

394 Komentar :

Rickie
    29 Maret 2015 - 22:59:13 WIB

This is my first time go to see at here and i am in fact
    pleassant to read all at one place.
    insurance
    29 Maret 2015 - 22:07:28 WIB

Motors.direct permits you to discover as much as possible about
    cars, motorcycles, trucks and utility vehicles, agricultural and construction vehicles, boats, parts
    and dismantling. We cover each of the motors stuff.
    insurance
    pulau tidung
    29 Maret 2015 - 21:53:25 WIB

Great article, just what I was looking for. http://andes.url.ph/tidung890.xml
    Janet
    29 Maret 2015 - 21:45:11 WIB

Motors.direct allows you to discover as much as possible about cars, motorcycles, trucks and utility vehicles, agricultural and construction vehicles, boats,
    parts and dismantling. We cover all the motors stuff. http://Motors.direct (Janet)
    sbobet
    29 Maret 2015 - 21:36:53 WIB

This article gibes clear idea in favor of the new people
    of blogging, that really how to do blogging and site-building.
    m88
    29 Maret 2015 - 21:33:10 WIB

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment iis added
    I geet fpur emails with the same comment. Is there any way you can remove people from thuat service?
    Appreciate it!
    pulau tidung
    29 Maret 2015 - 21:02:07 WIB

Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one
    and i was just wondering if you get a lot of
    spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?

I get so much lately it's driving me crazy so any assistance is very much appreciated.
    motors.direct
    29 Maret 2015 - 20:59:44 WIB

Motors.direct enables you to discover things about cars,
    parts and dismantling. We cover each of the motors stuff.
    motors.direct
    latournerie.fr
    29 Maret 2015 - 20:44:32 WIB

But that didn't mewan that every outfit complimented every woman.
    For work it is usually best to keeep it simple by choosing one or two accessories.
    we've all got our eye within the orange slice bag by Kate Spade foor summer.
    29 Maret 2015 - 19:15:50 WIB

I was recommended this web site by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him
    as no one else know such detailed about my trouble. You're amazing!
    Thanks!
    << First | < Prev | 1 | 2 | 3 | ... | 40 | Next > | Last >>